Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2018 10:27 - Какво трябва да знаете за видеонаблюдението и CCTV камерите?
Автор: movistar Категория: Технологии   
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.03.2018 10:29


 Монтирането на наблюдателни устройства в най-скритите зони в дадено помещение отдавна спря да представлява кой знае каква новост и лукс за средностатистическия човек. В днешни дни снабдяването със специално устройство/система за осигуряване на онова така търсене усещане за спокойствие и комфорт по всяко едно време на денонощието вече бива всеобща необходимост. Няма как и да бъде иначе особено при изобилното разнообразие от подобни устройства, чиято себестойност е повече от съблазнителна.
image

И ако в миналите времена основната пречка, която стоеше пред повечето хора бе от чисто финансово естество, сега фронтът, така да се каже, е чист, а осигуряването на 24-часово видеонаблюдение напълно достъпно.   Когато става дума обаче за тип система за видеонаблюдение, ситуацията като че ли малко се усложнява особено за потенциалните клиенти, чиито интереси не са изцяло насочени в тази сфера. В случай, че и вие попадате директно в тази група, не прибързвайте с избора си на система за видеонаблюдение преди да сте си отговорили на няколко елементарни въпроси, свързани с типа камера и обектив, който желаете даденият модел да притежава, покритието на самото устройство (обхват на камерата), разделителната способност или типът захранване. Наред с всичко това е необходимо, естествено, и да се обърне внимание още на редица други технически характеристики като светлочувствителност и фокусно разстояние – е, изглежда, че има още какво да учите за различните камери, нали?   Едва след определяне площта на територията, на която искате да осигурите непрекъснато видеонаблюдение, типа камера и обектив можете да бъдете сигурни, че ще получите максимално добрия продукт без да надскачате финансовите си възможности. За да избистри малко повече картината за вас сме ви подготвили няколко примерни варианта, касаещи именно този съществен елемент – осигуряване на видеонаблюдение на територии с различна площ.
Казано другояче, стандартните устройства с широкоъгълни обективи, осигуряващи фокусно разстояние в обсега 2.6 – 4 mm се препоръчват за сравнително по-скромни с площта си помещения (антрета, стаи, врати и т.н.). Следвайки същата логика, по-големите помещения като магазини, чиито площи са открити,  фасадите на не особено големи сгради, кооперациите, както и по-малките паркинги биват най-често наблюдавани с видеокамери, които предлагат осезаемо по-висока разделителна способност с възможност за разграничаване на по-незабележимите детайли. Наред с това, именно този тип устройства разполагат и с по-широки, удължени в известен смисъл, обективи, чието фокусно разстояние е в границите 4-12 mm.   И накрая останаха големите площи, които се покриват с помощта на специални обективи, които позволяват осигуряване на променливо фокусно разстояние, както и забележимо по-висока разделителна способност на камерите. Повечето модели, предназначени за по-големи площи, притежават опция за zoom in и zoom out (приближаване/отдалечаване на образа и отделните детайли). Освен това, едно от най-значимите предимства на тези камери е, че позволяват дистанционно управление или казано с други думи - детайлите, които убягват от обхвата на повечето камери от нисък клас, вече нямат шанс!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: movistar
Категория: Технологии
Прочетен: 12514
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930